Esittely//Who we are?

013.jpg

In English

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Joybrick-kerrynterriereiden kotisivuihin. Perheeseemme kuuluu ihmishahmot Riikka ja Jukka sekä kolme iloista kerrynterrieriä Selma, Ziggy ja Iiris sekä sijoituskoirat Alma&Aada&Jewel&Sissi. Ensimmäinen kerrymme Vilma menehtyi syksyllä 2013 syöpään, aivan liian nuorena.

Joybrick-kennelnimen hakeminen oli pidempiaikaisen mietinnän ja pohdinnan tulos. Kasvattajan peruskurssin kävin jo vuonna 2006, mutta päätös kennelnimen hakemisesta syntyi oikestaan vasta, kun pentue, jolle Bright Spot lainasi kennelnimeään, saatiin kunnialla maailmalle.

Joybrick-nimi lähti rakentumaan "joy"-sanasta, englanniksi ilo tai riemu. Sana löytyy Vilman virallisesta nimestä ja suuri ilo ja riemu koirat minulle onkin. Toisaalta koirat ovat myös uskollisia ja pettämättömiä kavereita. Brick- eli tiili-sana tuli mieleen missäs muuallakaan kuin saunan lauteilla. Brick-sanalla on myös merkitys "old-fashioned or humorous a very helpful and kind person who can be trusted". Tähän nimeen kulminoituu mielestäni hyvin kerrynterrierin iloinen ja riemukas olemus samalla niiden ollessa luotettavia kumppaneita.

Koiraharrastukseni on lähtenyt käyntiin oikeastaan jo 6-vuotiaana, kun lapsuudenkotiin muutti saksanpaimenkoira Santtu. Santtu oli itsevarma ja mahtava koirapersoona. Isäni harrasti Santun kanssa IPOa, ja pikkutyttönä kävin ahkerasti suojelu-, tottis- sekä jälkitreeneissä mukana. Santtua oli isänä kahdelle pentueelle ja jälkimmäisestä pentueesta meillä muutti Santun poika, Coksi. Nämä kaksi saksanpaimenkoiraa ovat antaneet sammumattoman kipinään elämään koirien kanssa.

Ensimmäiseksi omaksi koiraksi haaveilin luonnollisesti saksanpaimenkoiraa, toisaalta halusin pienemmän, kerrostaloon sopivan koiran. Bichon frisen ja vehnäterrierin kautta löysin aivan uuden rodun eli kerrynterrierin ja se olikin sitten menoa.
Vuonna 2004 Vilma muutti meille täyttämään koirankokoista aukkoa elämästä. Vilma osoitti heti alusta lähtien, että rotuvalinta oli osunut ihan nappiin. Kerrynterrieri on minulle se oikea rotu! Siksipä Vilmalle otettiin kaveri, Selma, keväällä 2006. Selma on sijoituskoira Bright Spotilta. Tulevaisuuden kasvatustyötäajatellen hain Englannista kerrynterrieriuroksen, Ziggyn, tammikuussa 2010. Tulevaisuuden lupauksiin tiimiimme liittyivät Jewel Englannista tammikuussa 2012 sekä Sissi Espanjasta 2014.

Näiden näpsäköiden terriereiden kanssa olen tutustunut tottelevaisuuskoulutuksen sekä agilityn maailmaan ja etenkin jälkimmäinen laji on vienyt meidät mennessään. Toimin Jyväskylän agility teamissa koulutusohjaajana. Agilityssa kisaamme Ziggyn kanssa kolmosluokassa ja Iiris opetettelee agilityn alkeita.

Olen jäsen Kerry- ja vehnäterrierikerhon Jalostustoimikunnassa.

Harrastanemme harvakseltaan näyttelykehissä pyörähtelyä. Vilma oli Suomen ja Ruotsin muotovalio sekä Pohjoismaiden juniorivoittaja 2005. Selma on Suomen muotovalio. Ziggy on Suomen ja Ruotsin muotovalio. Lisäksi minulle on todella tärkeää koirien luonne ja kerryn kohdalla juuri terrierimäinen luonne. Koirani ovat suorittaneet vähintään MH-luonnekuvauksen ja mielellään myös Palveluskoirien Luonnetestin.

Haave saada Vilman jälkeläisiä maailmaan toteutui kesällä 2009, kun Bright Spot U-pentue syntyi meillä Jyväskylässä. Pentujen kanssa kesä sujui mukavasti, ja tämä innostikin hakemaan vihdoinkin virallista kennelnimeä. Ensimmäinen Joybrick-pentue näki päivänvalon elokuussa 2010. Vilman perintö kulkee nyt jo seuraavassa polvessa, kun Joybrick B-pentue syntyi 2015.

Kasvatustyö tulee olemaan pienimuotoista. Tavoitteena on kasvattaa mahtavan luonteisia ja rodunomaisen näköisiä sekä kaikinpuolin terveitä kerrynterriereitä. Pentueesta pyrin sijoittamaan narttu- ja/tai urospennun Keski-Suomen alueelle yhteistyöhaluiseen kotiin.

Käythän jättämässä tervehdyksen visiitistäsi Vieraskirjaan.

Riikka